joi, noiembrie 25, 2004

Hackeri moldoveni, stenograme şi Caţavenci

Încep cu nişte informaţii:

Stenogramele vin de la Iaşi

În centrul acestei operaţiuni se află o serie de informaticieni care au nick-urile „SVP“, „_diablo“, „cozy“, „nop“, „cage“, respectiv „RAV“, care comunică pe canalul http://irc.n0i.net/. Conform unei „urme“ a comunicării în cadrul acestui grup, se face o serie de referiri la celebrul de acum site www.istorie.info. Pînă acum, am reuşit identificarea unuia dintre cei de mai sus. Nick-ul „RAV“ îi aparţine lui Claudiu Raveica din Bacău, nimeni altul decît nepotul fostului lider FSN prof. dr. Titus Raveica, actualmente profesor la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi. Claudiu Raveica a negat implicarea personală în această afacere şi ne-a dezvăluit prenumele celui care se pare că a postat stenogramele pe Net: Sergiu din Iaşi este corespondentul nick-ului „SVP“. Continuăm publicarea unor extrase din stenograme.

Tirajul „Academiei Caţavencu“, confiscat de PSD

Tirajul „Academiei Caţavencu“ a fost epuizat în mod miraculos în majoritatea oraşelor din ţară, încă de la primele ore ale zilei de ieri. Zeci de cititori de Academie ne-au semnalat la redacţie că revista a fost de negăsit la chioşcuri. Există confirmarea că în Arad, Alexandria, Ploieşti, Braşov, Piatra-Neamţ, Deva, în oraşele de pe Valea Prahovei şi chiar în Bucureşti „Academia Caţavencu“ nici măcar nu a apucat să fie expusă pe tarabe.

Prima ştire este vag adevărată. Cât despre metodele de ‘investigaţie’, dragi ziarişti, sunteţi pe lângă tare de tot. No offence. Auzi… ‘cage’ e informatician. Să fim serioşi. Şi, în plus, aţi uitat să includeţi în lista de nume pe cel mai important. Adică pe mine. Chiar mă oftic. De când îmi doresc să apar la gazetă! Chiar sub un titlu cu ‘hackeri moldoveni’, nu contează!

A doua ştire este şi ea adevărată. Dar parţial. Am reuşit să cumpăr 5 numere din Caţavencu de săptămâna asta, de la două chioşcuri diferite. De la primul chioşc, unde mai aveau doar 3 bucăţi, am luat un Caţavencu complet, cu tot cu suplimentul Scânteia. De la următorul chioşc, 2 bucăţi din care Scânteia lipseşte cu desăvârşire. E doar o coincidenţă, s-o fi pierdut la transport…

Pentru cei care au pierdut numărul ăsta din Caţavencu, ştergeţi-vă lacrimile. Din fericire, băieţii de la AC au Scânteia pe internet:

Numărul de săptămâna asta

Numărul de săptămâna trecută

Din cuprins:

În opinia noastră, principiul respectării drepturilor omului nu este un principiu fundamental - el neîndeplinind criteriile necesare în acest sens (în special aplicabilitatea pentru toate relaţiile dintre state) - ci un principiu de ramură.” - din gândirea nemuritoare a domnului candidat la preşedinţie din partea P$D, publicată sub titlul: ‘Drepturile omului, concept retrograd al societăţilor capitaliste, instrument de otrăvire a climatului politic internaţional‘.

Aşteptăm cu interes lucrarea despre ‘Dreptul urşilor carpatini la un trai lung - instrument PNL-PD-ist de otrăvire a opiniei publice în legătură cu numărul maxim de ouă ce pot fi deţinute într-un grup compact de minim 4 case-noastre’.